top of page

עוד באותה קטגוריה

ייצוג נשים בממשלה: ישראל הולכת אחורה

בישראל הייתה ראש ממשלה אשה לפני שניתנה לנשים בשווייץ זכות הצבעה. עובדה אופטימית? נראה שלא. בדיקת "התקרה" מעלה כי ייצוג השיא של שרות מקום המדינה ועד היום עומד על ארבע בלבד, נתון שמראה כי בכל הנוגע לייצוג נשי בממשלה, לישראל יש עוד דרך ארוכה אל עבר השוויון

 

לפני כהונתה של גולדה מאיר כראש ממשלה בשנת 1969, היא הייתה שרת העבודה ושרת החוץ. כיוון שבשנותיה הראשונות של המדינה כיהנה בה ראש ממשלה אשה, ניתן היה לצפות לייצוג שוויוני יותר של נשים בממשלות ישראל. אמנם תחקיר "התקרה" מצא כי עד לממשלה ה-34 הנוכחית, ייצוג השיא של שרות בממשלה עומד רק על ארבע שרות שכיהנו יחד באותה קדנציה.

נתון מקומם נוסף שנמצא הוא שבשני העשורים הראשונים של המדינה, כיהנה רק שרה אחת בממשלת ישראל, מאיר, בתפקידים שונים. בשנים 1969-1974 מאיר כיהנה כראש ממשלה, מה שלא תרם למדד הייצוג הנשי, ועד הממשלה ה-17 הייתה מאיר השרה היחידה.

בממשלות ה- 13, 18 וה- 23 לא הייתה נציגות נשית כלל. נוסף לכך, ישנם תיקים שנשים מעולם לא כיהנו בהם: הביטחון, האוצר, הכלכלה, ביטחון הפנים והתחבורה. לעומתם, ניתן למצוא תיקים בהם כיהנו שרות פעמים רבות: בתיק העבודה שרה כיהנה ב-9 ממשלות, מתוכם מאיר כיהנה בשבע ממשלות ברצף, ואורה נמיר בשתי ממשלות. גם בתיק החוץ, מאיר בלטה עם כהונה של שש ממשלות ברצף, וציפי לבני בשתי ממשלות שונות. ישנם תיקים בהם ישנו ייצוג דל מאוד של שרות: התיירות, המדע, השיכון והתעשייה והמסחר, בהם היו רק שרה אחת מכהנת. בתיקי הבריאות ובתיק המשפטים כיהנו שתי שרות בלבד.

ניתן לראות את כל הנתונים לפי שנים ושרות בציר הזמן הבא:


留言


bottom of page